Ремонт на аспиратор

 Кухненските аспиратори са електрически уреди,  предназначени да отстраняват ненужните и неприятни миризми и изпарения които се отделят при готвенето. Начина на отстраняване се извършва по няколко начина - първи с аспирация и втори с абсорбация. При аспирация уреда се нарича аспиратор, а при абсорбция уреда е абсорбатор или аспиратор без връзка с комин.

 Аспиратора е уред без които неможе в кухнята. Въпреки простото си устройство от мотор, турбина и корпус със филтър, напоследък управлението на аспираторите става все по-сложно.  Вграждат се процесори, платки за управление, трансформатори и специални режими на работа, което усложнява експлоатацията и поддръжката на  уреда.  За да извършите ремонт на аспиратор трябва да имате данни за повредата. Това означава, че трябва да се извърши диагностика. След извършване на диагностика се преминава към ремонт на аспиратора.

Ремонт на аспиратор 

Какво се поврежда най-често в кухненският аспиратор?

 Както казахме по-горе самият аспиратор има управление ( електронна част), турбина (най-често от пластмасова сплав), метален корпус наречена още пола, филтри и електродвигател.  Полата на аспиратора неможе да се повреди, филтрите се почистват и се използват многократно (при метални филтри), а останалите видове се подменят. Турбината е пластмасова и при липса на твърди предмети, които да я увредят не се поврежда. Осветлението е стандартно и се захранва през управлението на аспиратора.

 Остават още два елемента – електродвигател и управление.  Това са двете части, които се повреждат в един аспиратор. Естествено видовите и моделите на ел двигателя и схемата на управление на аспиратора или абсорбатора определят и възможността за ремонт на аспиратора и начина на извършването му.

При ремонт на аспиратор обикновено се извършва и почистване на аспиратор а от мазнини и наслагвания през времето по турбината и самият мотор.  

Сервиз за ремонт и монтаж на аспиратори 

Как се свързва аспиратора и има ли това влияние при повредите на аспиратора?

 Начина на свързване на аспиратора оказва влияние и върху експлоатацията му. При неправилно свързване е възможно навлизане на твърди предмети, дори птици и насекоми, които могат да увредят турбината,  самият мотор и управлението.

 Сервиз за ремонт на аспиратори Гамаремонт предлага ремонт на аспиратори по домовете с оригинални резервни части. Ремонт на ааспиратори София се извършва по предварителен график.  Извършваме ремонт и монтаж на аспиратори за вграждане, аспиратори  островен тип, каминен тип аспиратори, свободно стоящи аспиратори, както и телескопични аспиратори. Работим с аспиратори Нео, аспиратори Елит, аспиратори Самсунг, аспиратори Концепта, аспиратори инокс, аспиратори Канди, аспиратори Дипломат, аспиратори Делонги, аспиратори Фабер, Мидея, Миеле, Фагор и още много други търговски марки.

Свързване на аспиратор към комин 

 Извършваме пробиване на отвор в комин, доставка и монтаж на розетки за  комин, доставка и изграждане на въздуховоди за аспиратор, доставка и монтаж на аспиратор, почистване на аспиратори, смяна на филтри, смяна на платки, смяна на турбини, смяна на ел двигател и още много други услуги.

 Извършваме още доставка и монтаж на възвратни клапи и ел крушки за аспиратори. При нас може да заявите и почистване на комина от сажди. При запушен комин може да се повикате професионалист коминочистач.

 При покупка на аспиратор ви съветваме да изберете вашият нов аспиратор по следните критерии:

 Ниво на шума до 43 db . Всмукателна сила на изхода на тръбата около 500 м3/ч. Това са при стандартни помещения до 12 м2 и нормална височин ана тавана от 2,7 до 2,9 м. В случай на отворени и по-големи от 20м2 помещения е желателно да се консултирате с професионални сервиз за ремонт и монтаж на аспиратори.  За да функционира правилно аспиратора е необходимо да има лек приток на въздух - леко отворена врата, прозорец или просто клапа.

Професионален сервиз за продажба, доставка, монтаж, ремонт и почистване на аспиратори 0895 012345.

Ремонт на аспиратор цена.

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo