Кухненски бойлер

Кухненски бойлер - монтаж по домовете

 Кухненски бойлер е електрически бойлер, които е предназначен да задоволява за нуждите от топла вода в кухнята. Този тип кухненски бойлери се монтират на самата мивка ( кухненски бойлер Юнга) или се монтират под мивката, като има възможност и за монтаж над мивката. Кухненски бойлери под мивка са най-често използваните бойлери за кухня и обикновено са обемни електрически бойлери. Използват се естествено и проточни бойлери за кухня.

Кухненски бойлер за мивка

кухненски бойлер Обемните кухненски бойлери за мивка са с обем от 5 до 15 литра и нагревател с мощност от 1,5 или 2kW, което прави бойлера високо ефективен. Проточните бойлери за кухня са с максимална електрическа мощност до 7 kW и се захранват към електрически контакт. Най-разпространени бойлери за кухня са: кухненски бойлери дипломат и кухненски бойлери Теси .

 Монтажа на обемен бойлер за кухня е стандартен. Бойлера се свързва към електрическата мрежа и към водопровода, като контакта се проверява и обезопасява – заземява се и се занулява. Към студената вода, на тръбата на бойлера се монтира задължително възвратен клапан. При монтажа на проточен бойлер такъв клапан няма.

 Целта на кухненският бойлер е да захрани с топла вода само кухненският смесител. При този вид подаване на топла вода топлозагубите са по малко, поради близкото разтояние на бойлера до смесителя. Единственият недостатък на бойлера за кухня е мястото, което заема в кухненският шкаф или неестетическото му разположение над мивката при бойлери от тип Юнга.

Кухненски бойлер цена 

 Цената на бойлерите за кухня не е много ниска и варира от 130 лв до 190 лв в зависимост от обема и марката на уреда. Професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери извършва продажба на кухненски бойлери, доставка и монтаж на кухненски бойлери, както и ремонт на бойлери по домовете. Цени за ремонт и монтаж на бойлери може дап видите в нашите ценови листи тук. Цена за монтаж на бойлер от 55 лв до ...... без ДДС

 

 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo