Монтаж на бойлер за стена

 Монтаж на бойлер за стена може да се извърши по няколко начина в зависимост от вида на стената (гипсокартон, тухла плътна, тухла четворка, бетон или друг строителен материал). На стена могат да се монтират бойлери за вертикален или хоризонтален монтаж до 150 литра, като при бетонни стени е възможно да се извърши монтаж на 200 литрови бойлери. При тънки, нестабилни стени или преградни стени от трошливи тухли е не възможно да се извърши монтаж на бойлера със стандартни средства. Тогава се изработват специални стоики от метал, които обикновено се закрепят за тавана в бетона. При невъзможност за такъв тип монтаж се извършва стабилизиране на пода, отново с планка. 

Монтаж на бойлер за стена

 Този тип монтаж обикновено се осъществява посредством куки и дюбели, планки,  шпилки, анкери или специални конзоли за монтаж на бойлер за стена. Бойлерите предназначени за монтаж на стена има фабрично монтирани планки със изработени отвори в които се поставят куките, болтовете или планките. Бойлерите за вертикален монтаж имат обикновено по една планка в горната част на бойлера. При по-големите бойлери, например 200 литра планките са две, като втората е в долната страна. Отворите на планките са ориентирани във вертикална посока.  При хоризонталните бойлери планките са задължително две и отворите са ориентирани отново във вертикална посока.

 След като се определи начина на монтажа на бойлера се преминава към направа на самото окачване. Окачването както вече споменахме зависи от вида н строителният материал. След като е монтирано окачването се поставя бойлера и се продължава със свързване на бойлера към водопровод и свързване към тока.  Желателно е свързването на бойлера към водопровода и тока да се извършва от специализиран и правоспособен сервизен техник с цер безопасност и изпълняване изискванията за монтаж по гаранционна карта на производителя.

Монтаж на бойлер на таван

 При много нестабилни и тънки стени не се препоръчва монтаж на бойлер за стена. В такива случай може да се предприеме монтаж на бойлера на таван, като се използват специални конзоли за таван. Конзолите се изработват по размери в зависимост от вида и обема на бойлера – вертикален или хоризонтален. Дебелината на материала винаги е над 4 мм и се поставят подпори и разпънки.

Сервиз за бойлери Гамаремонт предлага:

  • доставка и монтаж на бойлер за стена
  • монтаж на бойлер на гипсокартон
  • монтаж на бойлер в тухла четворка
  • монтаж на бойлер на стена от газобетон
  • монтаж на бойлер под мивка
  • над мивка
  • монтаж на бойлер на таван
  • свързване на бойлер към парно

 

Цени за монтаж на бойлери.

Цени за нови бойлери.

Цени за ремонт на бойлери.

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo