Бойлер за локално парно

Бойлер за локално парно. Бойлер със серпентина

 Бойлер за локално парно всъщност е комбиниран електрически бойлер със серпентина. Серпентините могат да бъдат една или две за свързване към два топло източника, например ел котле и слънчев панел или термопомпа и котле на пелети. Комбинираните електрически бойлери имат и електрически мокър нагревател или сух керамичен нагревател за подгряване на водата независимо от серпентините.   Естествено управлението може да бъде в ръчен режим или посредством датчици, клапани и термометри. 

 Целта на бойлера за локално парно със серпентина е да спестява енергия, като използва за загряване енергия от друг източник. Така през зимата при отопление на локално парно се извършва икономия от ток до 50-60 % , а при наличие на слънчев колектор и през лятото.  При по-големи домакинства и по-висока консумация на топла вода този бойлер носи спестявания и се изплаща бързо.

 Не е задължително да монтирате бойлер за локално парно в мазето и да е с голям обем. Пазара предлага бойлери за локално парно със серпентини от 80 литра за вертикален и хоризонтален монтаж в баня. При избора на бойлер за локално парно трябва да се вземат размерите на бойлера и разположението на захранващите тръби от водопровода и парното.  Изводите за водата могат да са леви, десни и отдолу, така могат да са и изводите за серпентината – ляво, дясно и отдолу.

Свързване на бойлер към парно. Как се монтира бойлер за локално парно.

 Свързването на бойлер за локално парно се извършва по специална схема, която дава възможност за отваряне и затваряне кръга на парното през серпентината на бойлера. Схемата може да се изпълни с кранове за ръчно управление, както и с електромагнитни клапани и датчици за автоматично управление. Задължително преди бойлера в най-високата точка се монтира автоматичен обезвъздушител.

Продажба и монтаж на бойлери. Безплатна доставка на бойлер за София 

 Сервиз за бойлери Гамаремонт предлага комбинирани бойлери със серпентина, бойлери със серпентина от неръждаема стомана и проточни електрически бойлери. Извършваме доставка и монтаж на ел бойлери и монтаж на бойлер за парно, бойлери за монтаж под мивка, бойлери за монтаж над мивка, хоризонтални бойлери, вертикални бойлери и кухненски бойлери.

 Сервиз за бойлери Гамаремонт предлага и ремонт на бойлери по домовете за град София. Ремонтираме бойлери Теси, Дипломат, Елдом, Атлантик, Аристон, Тедан,  Стийбел Елтрон, Горение, Термомакс, Фламина, Светлю Шишков и Елдом Инвест. Предлагаме смяна на терморегулатор, термостат за бойлер, нагревател за бойлер, термозащита на бойлер, фланец на бойлер, електрически ключ за бойлер гарнитура и възвратен клапан на бойлер.

 Цени за ремонт и монтаж на бойлери. Комбинирани бойлери на склад. Неръждаеми бойлери със серпентина с пълна гаранцияя  от 10 години. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo