Откриване на теч с термокамера

 Течовете са често срещан проблем във всеки един дом. Причините за поява на мокри петна, мухъл, плесен или образуване на капки са течове и по-точно казано скрити течове.

 Скритите течове могат да се разделят на течове от тръби на водопровода, течове от тръби на парната инсталация, течове на тръби от канализацията и последните най-коварни течове причинени от нарушаване на фуги в банята, повредена хидроизолация, нарушен наклон, пробит сифон, обратен наклон, запушвания и други нестандартни причини за появата на теч.

 Всички изброени видове теч могат да се откриват с термокамера. Термокамерата обаче не е универсален инструмент. При откриване на теч с термокамера трябва да се използват и спомагателни уреди и апаратури. Такъв тип уреди са влагомери с различен принцип на измерване на влагата. Въпреки нуждата от допълнителни и спомагателни уреди за откриване на теч, то термографската апаратура остава основният.

 При теч от тръба на топлата вода, теч от тръба на студената вода, теч от тръба на парното или друга тръба под налягане, освен камера може да се използва и ултразвук. При откриване на течове от канал, обаче се използва само термокамера и влагомери.

 

Работа на термографската камера и откриване на теч с термокамера

 Термографията или пълното и название инфрачервена термография говори сама за себе си. От името на метода става ясно, че се използват инфрачервените лъчи, като целта е да се визуализират тези невидими за човешкото око инфрачервени лъчи в картина и образ. Преобразуването на лъчите се извършва с помощта на термокамерите и термовизьорите.  Всеки обект излъчва инфрачервени лъчи и с помощта на термовизионна камера може да се направи анализ, които да послужи за различни цели. Термовизията се използва в медицината, охранителната дейност, военното дело, навигацията, както и за откриване на течове.

 Така при разлив на вода и попиване в строителните материали ще виждаме температурни разлики и дори температурни аномалии. Температурните разлики трябва да се проследят и анализират, което от своя страна ще насочи обследващият до мястото на теча.  Най-трудни течове за откриване, дори и с термокамера са течове с масивен разлив, когато всичко се подгизнало и мокро с еднаква температура. Такива течове са продължили дълго време и почти са заличили температурните аномалии, което прави откриването им почти невъзможно.

 Много често напоследък се насажда пропагандата за марката на термокамерите. Искаме да отбележим и да поясним, че марката на камерата използвана за откриване на течове няма значение, а от значение са опитността на лицето извършващо откриването на теча и техническите характеристики на уредите.

 Ние ви предлагаме откриване на теч с термокамера за София, Стара Загора и Бургас. За всеки клиент е важно качеството на услугата, гаранцията  и цената. Предлагаме баланс между трите.

Цени за откриване на течове с термокамера. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo