Откриване на теч от парно


Работим от години по изграждане, ремонт и поддръжка на парни инсталации. Разполагаме с професионални уреди за откриване на теч от парно и отоплителни инсталации на сгради и топлопроводи в сгради, както и топлопроводи навън под земята. Парните инсталации в повечето случай се изработват с автоматични пълначки, чиято цел е да поддържат налягането на системата автоматично без намесата на човек и при наличие на теч от ктръбната система на парното, то пълначките компенсират и допълват, така теча е по-коварен.
  Парните инсталации се пукат и протичат най-често в плочите, зад ваните, зад куфарите на щранговете, в мазите при изолациите или под земята, където влагата е доста по-голяма от открити и проветривми помещения и корозията прояжда тръбите по-бързо. Появата на скрит теч в парната инсталация почти никога не създава мухъл по време на теча.

Откриване на теч от парно 


 Откриването на теча от парни инсталации, локални или централни отоплителни инсталации се извършва с термографски камери и уреди за змерване на влагата в строителните материали. Понякога системата на парното губи налягане, а няма видим теч. В случай, че не виждате скритият теч от парната инсталация е наложително термографско обследване за откриване на теч от отоплителната система.
 Тук искаме да отбележим, че откриването на теч от отоплителна система се извършва единствено и само при работещо топлоподаване и работно налягане в парната инсталация. Разликата в температурите при топлите тръби и студеното време откроява веднага зоната на проблема на дисплея на термокамерата. Отделно от това при неработещо парно теча обикновено прекратява.
tech ot parno 

 Снимките и констативните протоколи с доклада от обследването служат на ремонтната група за отстраняване на теча по тръбите на парното, да се ориентират къде да се разбива и кърти с цел по-малко разходи по ремонта и отстраняване на аварията. Извършваме откриване на теч от парно, без къртене. Предлагаме отстраняване на течове от парни системи.

Термографски анализ на теч


Разполагаме с екипи от термографи за откривне и локализиране на теча от парно и параджий за отстраняване на теча. Гаматерм ООД разполага със специализирани термографи за откриване на скрити течове от тръби и парно. Термокамерите на Flir са най-висок клас със всички възможни функции за визуализация и диагностика на теча.

Термограф ниво ІІ за София и страната 0895 012345 за откриване на скрити течове и други безръзрушителни диагностики.

Цени за откриване на теч, може да видите тук!

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo