Монтаж на вентилатор за баня

Смяна на вентилатори за баня-монтаж на вентилатор за баня, тоалетна или мокро помещение. 

 Вентилаторите за баня са най-обикновенни вентилатори засмукващи въздух и водни пари от помещението по посока навън, през вентилацията пна сградата. Засмуканият въздух се отвежда в тръби или вентилационен отвор-вентилационна шахта. Вентилаторите за бани се използват предимно в затворени помещения, като при бани и тоалетни с прозорци, т.е естествена вентилация не намират широко приложение. Целта на вентилатора е да отвежда неприятните миризми, да отвежда изпаренията, като по този наачин предотвратява образуване на плесен, както и да вкарва чист и свеж въздух в помещението.

 В съвременните апартаменти баните, мокрите помещения, килерите и тоалетните са предимно вътрешни помещения, без прозорец. Желателно е в такъв тип помещения да се монтират вентилатори за баня.

 За да функционира вентилатора правилно му е необходим въздух. При добре уплътнени помещения въздух трудно навлиза и вентилатора е неефективен. За да се избегне този проблем се минтират специални клапи в долната част на стените или на вратите на изброените помещения. Когато се включи вентилатора клапата се отваря и навлиза свеж въздух.

Монтаж на вентилатор за баня 

 Вентилаторите за баня са на различни цени и се монтират по-различен начин. Има вентилатори с различен диаметър(ф), съответно от ф 100 до ф 200 мм. Присъединителният размер на вентилатора към вентилацията, не е от значение. На пазара се продават преходни муфи за монтаж на вентилатори за баня. Има налиични преходи, пластмасови и метални, от неръждаема стомана. 

 Вентилаторите могат да се монтират на таван и на стена, като живота им на стена е по-дълъг. Всяка марка вентилатори за баня предлага огромно разнообразие от вентилатори, като електрическа мощност, капацитет на засмуканият въздух, форма и цвят. Има вентилатори с капаци, светлинни индикатори и дори с датчици за движение и програматори.

 Ние ще разгледаме начините за монтаж на вентилатор за баня и цените за монтаж на вентилатор за баня, както и цените на предлаганите от нас вентилатори за баня.

 Ще се опитаме да опишем стъпките за монтаж на вентилатор за баня.

 Преди да си закупите вентилатор за банята е желателно да премерите отвора на вентилацията, така няма да се налага използването на преходи и къртене около отвора. Естествено това е препоръчително, а не задължително.

 В магазина за вентилатори изберете възможно най-безшумният вентилатор, като се съобразете с външните размери на вентилатора. Защо са важни и външните размери на вентилатора? Кога са важни външните размери на вентилатора?

 Ако отвора на вентилацията в помещението ви е близо до стена, близо до врата, бойлер или други пречки за свободният монтаж трябва да се съобразите с тях. Изберете подходящият размер и форма на вентилатора си.  След избора на вентилатор закупете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО възвратна клапа на съответният размер, както и уплътнение за вентилатори. Защо възвратната клапа е задължителна? Ако нямате възвратна клапа на вентилатора, то при силен вятър, обратна тяга или когато съседа ви си включи вентилатора, миризмите ще навлизат от вентилацията към вашата баня или тоалетна.

От желизарията вземете залепващ силикон или дубели за монтаж. Ние ви съветваме да залепите вентилатора, по-удобно, по-бързо и по-чисто е. При пробиването на отвори около вентилацията има опасност да попаднете на кабел, куха плочка (отчупване на парче от плочката) или да повредите самата вентилация.

Не бързайте с монтажа на вентилатора! 

Проверете захранващият кабел, трябва да спрете захравнането до него с цел безопасност. Следва окомплектоване на вентилатора-монтаж на клапана на вентилатора, монтаж на уплътнението към вентилатора, свързване на електрическите кабели, намазване със силикон и едва тогава залепете и задръжте за 2-3 минути към стената или тавана. Не е нужно използване на голямо количество силикон, достатъчни са 3-4 капки. Важно е да отбележим, че силикона се почиства много лесно от плочките, при смяна на вентилатора, така че не се притеснявайте.

Електрическите връзки трябва да са добре изолирани, поради високата влажност в тези помещения.

Включете електричеството и вентилатора за баня вече работи. Ние предлагаме доставка и монтаж на вентилатори за баня. Предлагаме смяна на вентилатори за баня. Цена за монтаж и смяна на вентилатор - 72,00 лв с ДДС.

Монтаж на вентилатор за баня цена от 48,00 лв - . Лепене на вентилатор за баня цена от 68,00 лв.

Разполагаме с полски и български вентилатори с различен диаметър на ниски цени. Цените на вентилаторите започват от 48,90 лв до 88,00 лв с ДДС.

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo