Монтаж на панелни радиатори

 Панелните радиатори са известни още като стоманени радиатори. Както всички видове радиатори и стоманените радиатори са с определини размери (височина и дължина), различни по тип и дизайн. В България са разпространени панелни радиатори от тип 22 и панелни радиатори тип 33. Масове се предлагат турски и италиански панелни радиатори. Панелният радиатор се отличава от чугуненият и алуминиевият радиатор с ниската си цена и по-малък експлотационен преиод и гаранция. Друго отличително при този тип радиатори е по-лесният монтаж. Те са цели и по удобни за монтаж. 

 Всеки размер и тип панелен радиатор отговаря на определена отоплителна мощност, която се взема по таблици за съответната марка радиатори. При избора на радиатори за вашето помщение ви съветваме да се обърнете към специалист и да имате в предвид различията в отношение височина на радиатора - междуосово разтояние. Понякога неправилният избор на радиатори и по-точно несъобразяване с различията в размерите могат да ви създадат неприятности и то "качествени" неприятности.

Правила за монтаж на панелни нарадиатори 

 Преди монтажа на панелните радиатори имате три основни стъпки: избор на радиатори, доставка на радиатори и демонтаж на старите (при наличие на такива), като едва тогава може да премините към монтажа на радиаторите. 

 Често получаваме въпроси " Възможно ли е демонтаж на алуминиеви или чугунени радиатори и монтаж на панелни радиатори на тяхно място"? Отговора е да, обаче има много особенности и тънкости.

 Самият монтаж на панелни радиатори не се отличава като действия и последователпност от монтажа на алуминиевите и чугунениете радиатори. 

 Нужните инструменти за монтаж на панелен радиатор са ударо-пробивна машина, видия, нивел, гайчен ключ, отверки, раздвижеен ключ, тръбен ключ, шестограм и евентуално молив. 

 Последователността на монтажа е следната: нанасят се размерите на радиатора, така че да съвпаднас с тръбите (подаваща и връщаща тръба на системата) с изводите на радиатора. За нанасяне на точните размери се използва шаблон или се оразмерява с рулетка. Следва пробиване на отворите, монтаж на конзолите или евентуално стоиката за пода (при подовостоящ монтаж на радиатор) и окачване на радиатора към конзолите.

 При малки разминавания в точността на пробиването, разликите се компенсират с преместване на самата конзола, която дава такава възможност.  След точното нагласяне на тръбите от прната инсталация с изводите на панелният радиатор следвап свързване на радиатора към инсталацията, пълнене и обезвъздушаване на самият радиатор и може да се изчака да загрее.

Цена за монтаж на панелен радиатор

 Монтаж на панелен радиатор е успешен при условие, че изглежда добре, нивелиран е и е затоплен целият. При наличие на въздух в радиатора трябва да продължите с обезвъздушаването.

 Ние ви предлагаме професионален монтаж на панелни радиатори с гаранция от 10 години на цени от 28.00 лв до 50.00 лв в зависимост от сложността и размера на радиатора.

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo