Монтаж на чугунен радиатор

 Монтаж на чугунен радиатор е доста по-труден от монтаж на алуминиев радиатор или панелен (железен радиатор, стоманен радиатори). Причината за по-трудният монтаж се крие в тежестта на чугуна. Чугунените радиатори са доста тежки, като едно ребро (глидер) може да достигне до 14-16 кг при някои отливки. Самата тежест затруднява точното пасване на радиатора към тръбните изводи на парната инсталация.

Монтаж на чугунен радиатор, демонтаж и затапване на радиатори

 Възможностите за монтаж на чугунен радиатор са две. Първата възможност е монтаж на радиатора на стена и втора възможност за монтаж на под с подови планки за монтаж на радиатори. Както споменахме чугунените радиатори са доста тежки, един радиатор от 14 глидера тежи около 200-240 кг и за монтажа им се използват специални конзоли за стена и за под. На по слаби или неплътни стени не е желателно да се поставя чугунен радиатор.

 С течение на времето е възможно стената да подаде и радиатора да падне, което може да предизвика наводнение и доста сериозни щети.  При монтаж на чугунен радиатор в стена се пробиват отвори с точният диаметър на конзолата и самата конзола са набива с удар в отвора, не се използват дюбели.

Фирма за монтаж на радиатори Гаматерм ОООД

 Монтаж на чугунен радиатор на под се извършва със специални конзоли, които се закрепват в пода с винтове или дюбели. Винаги монтаж на чугунен радиатор се извършва от двама души

 Гамаремонт извършва монтаж на чугунен радиатор, демонтаж на чугунени радиатори, изчисление на радиатори, доставка и монтаж на радиатори, ремонт на радиатори, откриване на теч от парно и изграждане на парни инсталации и водно подово отопление. 

 Предлагаме демонтаж и затапване на радиатори при отказ от топлофикация. Работим с навиване на резби ли направа на заварки в зависимост от желанието на клиента и възможността за работа на конкретният щранг.  

 Продажба и монтаж на радиатори. Монтаж и демонтаж на радиатори, продажба на стойки за чугунени радиатори.  

Цени за монтаж на чугунен радиатор до 12 глидера – 80,00 лв

Цена за монтаж на чугунен радиатор над 12 глидера – 80 лв и доплащане на всяко следващо ребро по 8,00 лв

Спиране на парно при отказ от топлофикация с обслужване на абонатната станция 0895 012345. При нужда рязане и извозване на стари чугунени радиатори. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo