Разглобяване на чугунен радиатор

 Разглобяване на чугунен радиатор не всеки път е възможно. При по-стари радиатори стоманените нипели, които съединяват ребрата на радиатора ръждясват и прогниват. При опит да се отвият те се късат или по-скоро непомръдват. Такива радиатори е невъзможно да се разглобят посредством ключ за радиатори на основните части. Тук е добре да отбележим, че ключ за алуминиеви радиатори е различен по размери от ключ за чугунен радиатор. При нужда от демонтаж и смяна на глидер на чугунен радиатор или разглобяване на чугунен радиатор за промивка се използват специални смазки за разтваряне на ръждата натрупана по нипела. Въпреки всичко понякога нипела се къса и това ребро остава неизползваемо.

Разглобяване на чугунен радиатор и извозване на радиатор

 При демонтаж на чугунени радиатори и смяна на радиаторите с нови се налага рязане на радиаторите. Рязането на радиаторите е единственият вариант за разглобяване на чугунен радиатор, които е протекъл. Реже се с електрически трион. Извозването на по-малки радиатори може да се осъществи без рязане на парчета, но при радиатори с височина от Н600 и дължина над 1200 мм вече е почти невъзможно радиатора да се носи и товари от двама души.  Тежестта на един глидер от радиатора е от 12-14,7 кг в зависимост от вида на чугуна, модела на радиатора и производителя. Най-тежки са старите руски чугунени ребра до 16 кг на глидер.

 Разглобяването на чугунен радиатор, както вече казахме се извършва с ъглошлайф с диск за метал или с електрически трион за метал. Електрическият трион работи по-безшумно и много по-чисто. При него няма искри и ситни стружки, както и миризма на изгоряло с пушек. Преди да се предприеме разглобяване на чугунен радиатор е желателно да се източи водата много добре и да се подложат парцали или найлони. От самият радиатор изтича кал и тиня с неприятен цвят и мирис, която оставя трайни петна по настилките.

 Предлагаме доставка и монтаж на радиатори, демонтаж на чугунени радиатори, затапване на радиатори, промиване на радиатори, смяна на радиатори, разглобяване на чугунен радиатор, извозване на радиатори, ремонт на радиатори и откриване на теч от тръби на парното

Продажба, доставка, монтаж, преместване и ремонт на радиатори. Затапване на радиатори при отказ от парно 0895 012345.

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo