Монтаж на радиатор върху гипсокартон

 Монтаж на радиатор върху гипсокартон се налага доста често след ремонт или в нови жилищни кооперации. Предимствата и недостатъците на картона няма да ги коментираме, но монтажа на радиатори е особено труден. Гипсокартона може да е лепен към стената със специално лепило или да е монтиран към метална конструкция.  

 Монтаж на радиатор върху гипсокартон лепен на стена се извършва посредством дюбели и по-дълги конзоли за монтаж на радиатори. На мястото където се пробива гипсокартона се поставят специални декоративни елементи, които скриват отвора и в същото време го уплътняват.

Монтаж на радиатор върху гипсокартон

 Този тип монтаж на радиатори е малко по-сложен и труден. При този вид монтаж се налага окачване на радиатора върху металните профили, които са предварително положени в стената при нейното изграждане. При липса на подобна предварително изготвена конструкция за монтаж на радиатора се налага преработка на стената с цел усилване и монтаж на профили на нивото на конзолите за закрепване и окачване на  радиатора.

 Възможно е също да се промени начина за монтаж на радиатора, като се избира подов монтаж на радиатор.  При подовият монтаж радиатора се монтира върху специални конзоли за подов монтаж. Подовите конзоли се закрепят с анкери ли дюбели за пода в зависимост от подовата настилка. При подов монтаж на радиатор стената от гипсокартон остава непокътната, а монтажа на пода е здрав и стабилен.

 За монтаж на радиатор върху гипсокартон обикновено се използват панелни радиатори или алуминиеви радиатори, които са доста по-леки. Чугунените радиатори са тежки и обикновено се монтират на тухлена стена или върху подови планки. Конзолите на които се закрепят радиаторите са различни от тези за монтаж на алуминиеви радиатори. Желателно е по-високи чугунени радиатори от Н400 да се монтират само към метални тръби. 

 Ние от Гамаремонт предлагаме доставка и монтаж на радиатори, затапване на радиатори, демонтаж на радиатори, ремонт на радиатори, преместване на радиатори, обръщане на радиатори  и откриване и отстраняване на скрити течове от тръби на парно.

 Работим с метални радиатори, стоманени радиатори, алуминиеви радиатори и чугунени радиатори.  При нас може да заявите посещение за изчисляване на алуминиеви радиатори и лира за баня.

Цени за монтаж на радиатор върху гипсокартон се договарят след оглед на обекта. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo