Демонтаж на чугунени радиатори

 Демонтаж на чугунени радиатори е тежка задача и се извършва винаги от две или повече лица.  Масата на един чугунен радиатор е около и над 200-250 кг, което е доста за сам човек. Обикновено при демонтаж на чугунени радиатори се налага разглобяването им или срязването им на части. Така се справяме и с извозването им. Все повече фирми предлагат извозване и товарене на чугунени радиатори, както и демонтаж на радиатори. Рядко обаче се срещат фирми предлагащи комплексна услуга с източване на абонатната станция, демонтаж на чугунени радиатори, рязане, товарене и извозване на чугунени радиатори. Рязането на радиаторите трябва да се извършва с трион за метал, не с диск. При рязане с диск има опасност от пожар или най-малкото нараняване на повърхности на мебели, стени, прозорци и подово покритие. 

Демонтаж на чугунени радиатори

 След като се извърши демонтажа на радиаторите се демонтират куките (конзолите) от стената. Желателно е демонтажа на конзолите да се извърши на ръка. При невъзможност за демонтаж на конзолата с ръка се режат с диск за метал на нивото на стената. Демонтират се също холендърните гайки и се подготвя тръбата на парното за монтаж на нов радиатор или евентуално за монтаж на тапи.

 Демонтаж на чугунени радиатори се извършва по ред причини, но основните са теч от радиаторите, смяна на радиаторите с по-съвременни и практични такива или отказ от топлофикация, което налага демонтаж и затапване на радиатори.

 При демонтаж на чугунени радиатори и отказ от топлофикация се монтират тапи на тръбите и се издава констативен протокол. Има опция за рязане и затапване на тръбите със заварка (или резба и тапа).  Затапените тръби на парното се пломбират от топлинният счетоводител за вашият район.  Топлофикация не позволява демонтаж на чугунени радиатори и отказ от услугите на топлофикация с кранове или вентили на тръбите!

Смяна на чугунени радиатори с алуминиеви

 Ние от Гамаремонт  извършваме  демонтаж на чугунени радиатори, затапване на радиатори при отказ от парно, рязане и извозване на чугунени радиатори, както доставка и монтаж на радиатори, монтаж на алуминиеви радиатори, монтаж на стоманени радиатори и лири за баня.

 Предлагаме още изграждане на парни инсталации, откриване на скрити течове от тръби на парно, смяна на тръби на парно и обезвъздушаване на радиатори и парни инсталации, демонтаж на радиатори топлофикация, смяна на радиатори топлофикация. 

 При нужда от смяна на радиатори предлагаме безплатно изчисляване на мощността на радиатори, както и безплатна доставка на радиатори за София. 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo