Демонтаж на радиатори топлофикация

Демонтаж на радиатори топлофикация при отказ от парно

 Радиаторите са уреди за отопление, които се свързват към локално парно или централно топлоподаване ТЕЦ.  Понякога се налага подмяна на радиатори (смяна на радиаторите с нови) или демонтаж на радиатори и затапване. Демонтаж и затапване на радиатори се налага най-вече при отказ от услугите на топлофикация, тази услуга е известна като „спиране на парното“. Често радиатори се демонтират и при ремонт на помещението в което са монтирани или при подмяната им с нови. Относно въпроси по цялата процедура за демонтаж на радиатори е най-добре да се обърнете към топлинният счетоводител по райони. След демонтаж на радиаторите се издава протокол за демонтаж на радиатори.

Демонтаж на радиатори и зтапване на тръбите

 За да извършите демонтаж на радиаторите е необходимо да източите системата (парната инсталация) и самият радиатор - източване на радиатор. Водата се източва през абонатната станция, през изпускателя на колектора при локално парно или от самият радиатор при наличие на спирателни кранове на подаващата и връщащата тръба на парното. 

 След като сте извършили източване на водата се отвиват холендърните връзки на радиатора към тръбите. При отвиване на тези връзки винаги протича малко вода, която се е задържала в радиатора. Тази вода е мръсна и точното определение е кал и тиня отколкото вода. В тинята има ръжда, песъчинки, кал и всякакви други примеси, които са циркулирали в системата и с течение на времето се отлагат по дъното на радиатора. Поради тази причина винаги при демонтаж на връзките между радиатора и парната система поставяйте някакъв съд или стар парцал. Естесвено стената и пода трябва да се пазят от замърсяване. 

 Следваща стъпка е демонтаж на радиатора от конзолите, които могат да бъдат стенни или подови конзоли за монтаж на радиатор. В двата случая радиатора се повдига нагоре и се сваля. При чугунените радиатори, особено при по-старите сгради от 1940 до 1980 година има обезопасяваща скоба, която препасва радиатора за да го предпази от падане по посока вътрешността на стаята. За да свалите радиатора трябва да отвиете болта на скобата.

 След демонтаж на радиатори се преминава към монтаж на новите радиатори, затапване на радиаторите с навиване на резби или заварка на тръбите при спиране на парното.

Преместване на радиатори

 Преместване на радиатор. Смяна на радиатор в апартамент, смяна на радиатори топлофикация и ремонт на радиатори за парно.

 Ние от Гамаремонт ООД извършваме демонтаж на радиатори,  демонтаж на чугунени радиатори, демонтаж на панелни радиатори, демонтаж на радиатори топлофикация, сваляне на радиатори, смяна на радиатори, доставка и монтаж на радиатори, монтаж на алуминиеви радиатори, монтаж на железни радиатори, ремонт на радиатори и обезвъздушаване на радиатори.

 Специализирани сме още в откриване на теч от парно, откриване на теч от тръби на парно и отстраняване на течове по радиатори и парни инсталации.

Монтаж и демонтаж на радиатори цени от 72,00 лв с ДДС до .........

Монтаж на панелен радиатор цена от 47,00 лв с ДДС

 Смяна на чугунени радиатори с алуминиеви и извозване на старите радиатори.

Затапване на радиатори цени от 55,00 лв с ДДС

Предлагаме също и ремонт на радиатори.

Доставката на за купени от нас радиатори за София е безплатна!

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo