Монтаж на климатици

монтаж на климатик Какво трябва да знаем за да изберем вид, модел и място на монтаж на климатика, които да задоволява нашите потребноост и инужди от отопление и охлаждане, както и извеждане на влагата.

 Едно от важните неща преди да преминем към избор и монтаж на климатика избор на мястото където ще се монтира, както и да съобразим нуждите си, т.е за какво ще използваме климатичната система. Външното тяло трябва да не загрозява фасадата, да не шуми на съседите, да е достатъчно високо за да не търпи поръжения от недобронамерени хора и да е на проветрово място за да циркулира въздушната струя и да охлажда хладилният агент (фреона). Не на последно място е отводняването на климатикаа. Всички знаем колко е неприятно да тече вода от външното тяло, докато вървим по тротоарите. Затова климатика трябва да е в близост до водосток или сифон на тераса, която да обере конденза и водата. Важно е също да се помисли за обслужване и профилактика на климатика, тя винаги е възможна, дори и на най-труднодостъпните места, но цената е различна.

Монтаж на климатици

 Вътрешното тяло трябва да е монтирано над прозореца или до прозореца на дадената стая и то така да е насочена струята, че да не духа директно върху присъстващите в стаята, като във същото време да обира топлината или студа от прозорците. Вече има и конвектоорни вътрешни тела за монтаж на пода под самият прозорец на стаята /помещението.

 Следващата стъпка от естетическо и техническо значение свързването на вътрешното и външното тяло посредством медни тръби, по които циркулира хладилният агент-фреона. Важно е тръбите да се виждат и да загрозяват помещението и пътят им да не е много дълъг. Дългият път на медните тръби не е желателен поради простата причина че се затруднява и извеждането на кондензиралите води във вътрешното тяло на климатика.

 След като сме избрали и преценили всичко това внимателно преминаваме към монтажа на климатика. След като закрепими външното тяло, закрепим вътрешното тяло изградим тръбният път и дренажа използваме специална помпа за вакуумиране на системата. Това се налага с цел изкарване на въздуха от тръбите за де кондензира във фреона и да увреди компресора на климатика.

 Извършва се тестово пускане и проба на климатика като се следят със специални уреди параметрите му на работа.

Доставка и монтаж на киматични системи от различен тип и мощност

 Цената за монтаж на климатик може да варира изключително много, но там варира и качеството на монтажа, което от своя страна гарантира добрата работа на климатика. Цена за монтаж на климатик с тръбен път до 3,5 м с включени материали по монтажа – 185,00 лв.с ДДС

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo