Монтаж на бойлери - свързване на бойлер

boiler montaj Монтажа на електрически бойлер не е никак проста и лесна задача, въпреки че на пръв поглед изглежда така. Ще обърнем внимание на най-важните неща при монтажа на един бойлер. Желаещите които имат нужда от монтаж на бойлер могат да се пробват да монтират бойлера си сами, но на тяхна отговорност. Трябва да знаете предварително, че производителя не покрива гаранция на паднали бойлери, счупени части и бойлери свързани неправилно към електрическата инсталация, бойлери с късо съединение и други повреди свързани с неправилният монтаж на бойлера.

Монтаж на бойлери 

 Когато започнете с монтажа и сте набавили целият набор от инструменти за завиване, развиване на гайки и болтове, фазомер, мултимер, клещи, мултимер, фазомер, отвертки,  водопроводен ключ, калчища, тефлон, ударопробивна машина, свредла за бетон, куки за закачане на бойлера, то следва да прочетете внимателно листовката на производителя.

 Ние съветваме желаещите да монтират сами бойлера да започнат с оразмеряване на стената където ще е закрепен бойлера. Внимателно с ролетка и молив очертаите размерите на бойлера, като се съобразите със особеностите на монтажа които сте прочели вече в инструкцията за монтажа на вашият бойлер.

 След като сте начертали местата за пробиване и сте сигурни, че вашият боилер ще се събере там трябва да пробиете плочките и да монтирате дюбела. Пробиването на плочките става със по-слабо усилие и едва когато преминете през тях може да натискате. При пробиване на плочките не натискайте и пробивайте само с въртене, без удар. За да пробиете само на въртене трябва да направите необходимите настройки на машината с която работите. Едва след пробиване на плочките може да включите отново удара на машината. При направа на отворите за закрепване на бойлера, трябва да се съобразите и с положението на тръби, кабели, дебелана на стената и нейният материал.

Свързване на бойлер към водопровод и ел мрежата

 Монтажа на куките за окачане на бойлера е елементарен. На монтираните вече куки закачаме бойлера и със окачването на бойлер сме готови. От тук нататък следват свързването на бойлер със водата и електричеството. Съветваме всички които нямат познания да не продължавата нататък сами по инструкция или клипчета. Работата е отговорна и опасна, все пак се работи с вода под налягане и напрежение от 220 V или 380V.  Монтажа на стената също е опасен. Трабва добре да сте закрепили бойлера за да няма опасност от падане, най-вече при по-височинни монтажи над тоалетни, врати или умивалници. Падането освен със щети и счупване може да причини и наранявания, а при загрял и пълен бойлер и експлозия, поради по-високота налягане във водосъдържателя при наличие на топла вода в бойлера.

Продажба, доставка и монтаж на бойлери 

 Ние извършваме професионални монтажи на електрически бойлери на марките Атлантик, Теси, Дипломат, Елдом, Едеса, Фламина, Аристон, Горение, Тероммакс, Шишков, Матев, Стийбел елтрон, Горение и Зануси. Извършваме монтаж на обемни и проточни бойлери за баня и за кухня.

 Извършваме монтаж на вертикални бойлери, монтираме също така хоризонтални бойлери и подовостоящи бойлери. Предлагаме и монтаж на бойлер на таван. Изработваме специални бланки и шини за монтажа на бойлери които не пасват на вече пробити отвори, за да не се дупчи повторно стената. Цените за монтажа на бойлера варират  от 55 лв до 90 лв в зависимост от големината на бойлера, като обем и вида на монтажа. Гаранция  от 60 до 84  месеца за монтаж на бойлер. За избрали своя бойлер, но нямащи време и възможност да си го доставят сами,ние предлагаме безплатна доставка на бойлер, за София.

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo