Установяване кражба на ток

установяване на кражба на ток Установяване кражба на ток се налага при неоправдано и разко увеличаване на сметките ви, без да сте използвали поовече електроурди. Най-силно се открояват разликите в студените з-имни месеци и в големите горещени, когато се използва отопление и охлаждане. Всеки потребител на електроенергия знае ориентировъчно месечното си потребление и всяко завишаване е подозрително.  

 При такива увеличавания на сметките ви за електричество се касае за кражба на електроенергия и то кражба на ток от съседа ви, понеже е невъзможно да е от външно лице. Кражбата на ток от вашата електроинсталация може да се извърши по много начини и на много места, като за целта е необходима незаконно електрическа връзка или така нареченото нерегламентирано присъединяване.

 Нелегалната електрическа връзка и кабел може да са видими или вградени в стената под замазката още при строежа или при някои наскорошн ремонт. Не е задължително кабелите да са два, което зависи от схемата за кражба на ток и вида на електромера ви.

 Няма да коментираме и разясняваме кражба на ток с дистанционно, кражба на ток с уреди и устройство и други методи за кражба на ток от мрежата на ЧЕЗ, ЕВН и други разпределителни дружества. В България вече има "частни енерго дружества", които обучават и изработват уреди манипулиращи електромерите. По този начин ощитяват енергодружествата или някои частни клиенти в зависимост от схемата. Обикновенно най-потърпевши са енерго дружествата.

Установяване кражба на ток

 Ние ще разгледаме кражба на ток от съседи, т. е кражба на ток след електромера на крайният потребител. Този тип кражба се осъществява единствено и само с електрическа връзка към вашият електромер, захранващ кабел, апартаментно ел табло или вътрешната ви домашна ел инсталация. При такъв тип кражба електроенергията се начислява на вашият електромер и вие сте длъжни да я заплатите. Енергоразпределителните дружества не се занимават с доказване на кражба на ток след електромерите на клиентите си, както и не одобряват жалби за кражба на ток след електромера ви. Счита се, че този тип кражба е кражба на частно имущество за което вие сами трябва да се грижите.

 При увеличаване на сметкати ви е най-добре да се заинтересувате за фирма за кражба на ток и телефон за кражба на ток към когото да се обърнете за. Фирмата трябва да е лицензирна и да ви издаде констативен протокол за кражба на ток, ако се докаже такава.

 Правата си след това може да търсите в съда или на доброволни начала към съседа ви с цел възтановяване на сумата и нансените щети. Доказване на кражба на ток е трудна и отговорна работа, понеже при невнимание може да се обвини невинен човек, които от своя страна да си търси правата и той.

 Тук трябва да отбележим, че понякога завишаването на сметките за електричество се дължат и на повреди в електрическото ви табло, електрическите уреди или електроинсталацията на жилището ви, поради тази причана не бързайте да обвинявате съседа преди направено обследване за кражба на ток и т от лицензирана фирма.

 

 

 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo