Пробиване на отвор за аспиратор

 Пробиване на отвор за аспиратор се налага в нови жилищни сгради без наличен извод за розетка или при пробиване на отвор в стена за свързване на нов аспиратор. Самият отвор се пробива трудно с помощта на специални инструменти. Изрязването на отвора може да се извърши с бор корона или с ударен инструмент и специални видии за бетон и тухла. Има налични секачи и шила  със sds накрайници за ударно-пробивни машини.

 

Пробиване на отвор зааспиратор

 Преди да започнете с пробиване на отвор за аспиратор е необходимо да знаете къде трябва да пробивате. Това означава че трябва да знаете кое е отдушник, кое е комин и кое е вентилационна шахта или тръба. Аспиратора може да се свързва само към комина.

 След като сте сигурни че сте решили да пробивате комина, трябва да знаете и къде да пробивате. Комина има обща част и част за свързване. За да извършите правилно свързването на аспиратора към комина да имате наличен чертеж за вашият етаж.

 След установяване на мястото за пробиване се извършва очертаване на отвора. Отвора трябва да е точен, нито по-голям нито по-малък. Следва пробиване с правилните инструменти. При оронване на повече от необходимото се използват специални уплътнители. 

 След пробиване на отвора се почиства и се преминава към монтаж на розетката. Розетките за отвори в комина са много разнообразни, метални розетки, розетки от PVС с различни форми и цветове. Избраната розетка се набива при точно отрязан отвор, а при наличие на луфт се залепва със специално лепило.

Свързване на аспиратор към комин 

 При липса на възможност за свързване на аспиратор към комин се извършва пробиване на отвор в стена (външна стена) и се извеждат изпаренията директно навън. А при липса и на такава възможност се използва абсорбатор -аспиратор без връзка с комин.

 След пробиване на отвор за аспиратор може да продължите с монтаж на аспиратор.

Сервиз за аспиратори Гамаремонт предлага доставка и монтаж на аспиратори и ремонт на аспиратори на място.

 Цена за пробиване на отвор за аспиратор от 84 лв до 240 лв за брой.

Доставка и монтаж на розетка ф 120 – 79,80 лв 

ВиК и електротехнически услуги в София Пловдив Варна Бургас и Стара загора gamaremont.com ремонт и сервиз на бойлери и всички електродомакински уреди| Powered by rte1 seo